Måndag 25:e

Last week...:

On tuesday me and Julia went out to take some photos in the sun. We even took our coats off at one point!

Me and Jo made a lemon pie on wednesday. I was so proud!! It was the nicest lemon pie ever.

On saturday the weather was bad again...freezing cold and snow. But me and Klara went out for a long walk anyway, and found a new park in Bois de Boulogne (my nearest woods). We thaught it might be the entrance to Narnia...

Klara trying to be "elegant"

Måndag 18:e

Det var så härligt väder idag så jag och Klara passade på att gå ut och njuta av solen. Jag köpte en pain raisin (russin croissant grej), hon en ihoppressad croissant kringla grej, och en kopp kaffe var, så satte vi oss på en bänk vid en av sjöarna i Boulogne och spanade in alla som var ute och joggade. Jättemysigt! :D

My shopping from M&S! I think it's actually cheaper than the normal supermarkets...at least where i live.. And I found cottage cheese!!!! :D (Keso)

Me and Klara had coffee and cakes in the sun today

Lördag 16:e

Idag bestämde jag och Anna oss för att passa på att turista lite. Klev upp tidigt (9:30) och träffade henne vid katakomberna vid metro Denfert Rochereau. Kostade bara 4 euro inträde, och det var verkligen värt det! Vi gick ner en massa trappor (150 eller nått) och gick igenom en massa långa, mörka, creepy korridorer under marken tills vi kom till dödens ingång. Vi var helt själva den största delen av tiden, och kunde inte höra någon omkring oss så när vi gick runt ett hörn och det satt en vakt där höll vi på att skita på oss. Sen när vi kom in var allting helt TÄCKT av ben. Tydligen hade dom transporterat alla skelett från Paris kyrkogårdar till katakomberna under 1700 och 1800 talet. Allting var 2km långt.
Efteråt gick vi och käkade pizza på en italiensk restaurang i närheten, och sedan åkte vi till Tuileries för att dricka riktig varm choklad hos chocolatier Jean-Paul Hevin. Inte så dumt!

An exited (or scared..) Anna before going in to the catacombs. She was upset to find out she wasn't allowed to take any bone souvenirs home with her though.

"Stop. This is the empire of death"

A heart made of skulls...very romantic......





We had to have some hot chocolate and macarons at a chocolate shop after to take away the scary feeling from the catacombs. That is a GOOD excuse.

Onsdag 13:e

I Lördags bestämde jag, Julia, Klara och en till tjej för att gå på Le Matignon. Jag minns...inte så mycket kan jag säga. Bara att vi inte hade tillräckligt med pengar för taxin så jag och J fick gå hem ända från Champs Elysees kl5 på morgonen. Och att jag tappade bort min franska mobil (30euro mobilen...men ändå! Dyra pengar för en au-pair! Och jag hade klarat 12 levels på Sudoku...). Vi var inte glada tjejer. Vi tröstade oss på söndagen med att träffa Klara på donken och tjocka i oss. Jag tog en plus meny och drack en halv liters cola. Och en halv liters Nestea. Och senare åt vi pizza. Det här måste sluta...
Kändes skönt att springa igår iaf. Lyckades en halvtimme igen, och kände inte för att spy den här gången!
Men nu har jag fått urinvägsinfektion (too much information..?), så livet sugerrrr!!! Iaf när jag ska på toa!! Jag var på ett franskt laboratorie idag för att testa mig. Hela stället var en reception, med ett litet badrum i hörnet så ALLA kunde höra när man satt och kissade där inne. Men det var inte nog med att alla skulle höra mig, sen var man tvungen att lämna kissburken till receptionisten så alla fick se mitt vackra piss också. Inte det roligaste jag gjort.


At a "New York" Diner in Montmartre on Saturday. Nice food, but a bit expensive. Nice waiter too! He just offered to take the picture when he saw me taking photos. A bit shaky though.

In the metro on Saturday night. Weirdo in the background...

Torsdag 7:e

Fick lite sol i tisdags när jag skulle träffa Jenny för att ta en fika! Fast det var kallllllt... Vi vandrade runt jättelänge, och tillslut hade vi gått i en stor cirkel så vi hamnade i samma område vi började på. Fast det är ju inte direkt nå fel på Häagen Dazs. Bara priserna kanske...
Igår målade jag och Jo våra ler figurer som vi gjorde förra veckan medan Tess var hos doktorn. Jo gjorde en "Canard mechant". En evil duck....

Finally got a bit of sun on tuesday!

So me and Jenny went to Häagen Dazs. We got these "menus" for 8 euros each. Tiny, but worth it.

Me and Jo painted our play doh figures.

Jo's evil duck.

Måndag 4:e

Fem månader avklarade, fem månader kvar! Har blandade känslor. Just nu har jag the winter blues, som flera andra. Paris är INTE finare i regnet, så han eller hon som kom på det var dum i huvet. Allvarligt, man får mer sol uppe i Hälsingland, trots att den går ner klockan tre på dagen.
I lördags fick jag lite sol iaf (innan en galen hagelstorm), så jag passade på att ta en joggingtur i Boulogne skogen. Klarade av 30 minuter utan stopp! :D och vela spy efteråt.
Åt dock upp alla calorier (och mer) igen på söndagen...Jag och Julia satt i min soffa med en varsin halvliters Ben and Jerry's Cookie Dough glass och kollade på Victorias Secret fashionshows... Sorgligt.


After running and very red face

Tess was making my hair pretty (i.e. torturing me)
Trying to play cards with Jo at the same time wasn't easy...

RSS 2.0