Tisdag 30:e

Dag 2 av 3 hela jobbdagar, ända från 9 till 20 (23:30 ikväll). Tjejerna har lov. Igår var lugnt, hade bara Jo förr lillen var på dagis. Vi gjorde masker, gick och handlade, åt glass på Mcdonalds, och Jo var hur snäll som helst. Idag blev lite tyngre med båda, men det gick. På morgonen hade vi vår första "playdate". Vi gick till parken där vi träffade Klara med hennes 4-åriga pojke och lilla bebis flicka. Fast tjejerna var inte så särskilt intresserade i dom.. Sen gick vi och handlade grillad kyckling och en god chevre ost till lunch. Mardröm när man ska släpa in vagnen i mini affärerna och Jo gråter och klagar att hon har ont i benen trots att affärerna bara ligger några hundra meter från hemmet. Fattar inte...lyckades ju få henne att gå ända till musik skolan (tar ungefär 30 min att gå) utan klagomål.
Mamman har snackat med alla grannarna i byggnaden om vi får komma och knacka dörr hos dom imorn eftersom det är halloween (ingen stor grej i Frankrike), så imorn blir det trick or treating!! :D Och efter det blir det halloweenfest på Champs Elysees (utan ungarna..).
Har börjat med att försöka lära tjejerna lite engelska. Än så länge har jag lyckats med nummer till 10, lite djur, färger, "please", "thank you" och "Can I have..?", men har även testat låtar. Dom verkade inte så intresserade i låtarna så jag gav upp, men igår började Jo nynna på "Head, shoulders, knees and toes, knees and toes". Förstår inte hur hon kunde minnas den eftersom det var ett bra tag sen vi sjöng den och vi inte ens gjorde det så många gånger! Hade säkert med min vackra sångröst att göra..







Söndag 28:e

I fredags fick Jenny sin födelsedagspresent; en resa till Disney Studios!! Det var en speciell grej där för halloween som hette "Terrorific Night" som var från 21-1 på natten och det var jätteläskigt!! Barn under 12 var faktist inte rekomenderade att gå... Så fort man kom in var det läskiga zombies som jagade en! Vi hann inte åka så mycket, men åkte bland annat Rock'n'Rollercoaster (bergodalbana som åker hur fort som helst, i mörker med hårdrock music). Kom hem 4 på morgonen eftrsom det tog så lång tid med nattbussarna..
Men vi orkade gå ut lördagkväll ändå! Blev VIP room den här gången. Äntligen en club med låtar man kan sjunga med till och inte bara techno!! I mitten av dansgolvet hade dom någon sorts rund plattform som snurrade som man kunde hoppa på.
Idag har jag mest varit bakis...inte bra.. Men var ute och sprang igår iaf! Nu på kvällen träffade jag Klara, Anna och Jenny (från USA) för lite middag och snack om vår resa till Amsterdam på torsdag! Vi ska åka buss hela vägen, gick på 12euro tur o retur. Vill åka NU!









Torsdag 25:e

Lite bilder på senaste dagarna:


At the park

French lesson at Hotel des Invalides

Top of Arc de Triomph




Trocadero

Söndag 21

Vaknade tidigt fredag morgon för en klipptid 9.30 på Franck Provost skolan. Det var som en lektion, där frissör studenter fick klippa och tvätta håret på några "provkaniner", aka mig och några gamla tanter. Tog tre timmar för dom var tvungna att vänta på läraren att komma och kolla hela tiden om dom hade gjort rätt, men lätt värt det! Kostade bara 11 euro och blev jättenöjd! Dom lockade även till det snyggt efteråt! Får lägga upp en bild på hur det blev sen.


Fredag kväll var jag, Klara och Anna på metro party! Jättekul! Fast vääääldigt svettigt och trångt. Dom skapade ett evenemang på facebook, vem som helst fick komma, dom skrev tiden, vilken metro linje och vilken station man skulle träffas på, och sen invaderade alla en metro vagn! Dom hade musik, så alla sjöng, hoppade och skrek och hade skitkul. Lite läskigt i början när hela vagnen guppade och det kändes som man skulle klämmas ihjäl, fast man vänjde sig.






Igårkväll tyckte jag och Jenny att ta det var dags att ta det lugnt för en gångs skull. Så vi hade film kväll. Började med Love Actually, sen blev det lite Game of Thrones. När vi vaknade imorse var det 22 grader ute! Så vi bestämmde oss för att gå ut och upptäcka lite mer av Paris. Började med Parc des Buttes Chaumont, sedan tog vi metron vidare mot Sacre Coeur där vi köpte sallad och kaffe på Mcdonalds som vi tog med oss och åt alldeles nedanför kyrkan. Resten av eftermiddagen vandrade vi runt längs gatorna i Montmartre och kollade på tavlor.
22 degrees! At the end of October!!

Sacre Coeur in the distance (from Parc des Buttes Chaumont)








Nice ending to a long day!

 

Torsdag 18:e

Nu har jag fungerande fransk mobil igen, woohoo!!
Igår var jag med tjejerna hela dagen för det var onsdag, så vi gick till parken för att leta löv som dom skulle få klistra på ett varsitt träd som jag ritat åt dom. Senare skulle Jo på ett kalas, och jag skulle hämta henne kl 16:30 för att hinna till musik lektionen som började 17. Blev lite ont om tid där. Kom en minut försent! Tyckte att det skulle ta för lång tid att vänta på bussen, så vi gick dom 4kilometrarna till musik skolan. Och hon gnällde inte alls! Hon var för fascinerad av kyrkogården och hade en massa frågor...ett tag råkade jag få henne att tro att man dog om man gick in dit. Fast jag tror hon fattade tillslut. Nu vill hon jättegärna gå dit, och har frågat pappan en massa om "dom döda i kyrkogården"..Kanske kan ta med henne dit imorgon.
Idag var jag på en pyssel affär för föräldrarna hade gett mig pengar för att köpa roliga saker att göra med tjejerna. Så när vi kom hem klistrade vi fast löven från parken på träden och hällde glitter över hela köket!




In the park picking leaves

On the way to Jo's music lesson


Tisdag 16:e

Någon snodde franska mobilen som jag fått låna av familjen i helgen när jag var på Palais Maillot. Och så blev jag magsjuk igårnatt. Och så missade jag min lektion vid Louvren idag för jag var dum och trodde att jag visste var den låg, men när jag kom fram gick jag åt helt fel håll så när jag äntligen hittade, ca 20 minuter senare, hade gruppen redan gått vidare :(
Har iaf fixat ny mobil, en Nokia för 29 euro, och nytt sim-kort är på väg i posten. Jag är inte magsjuk längre, måste ha ätit nå skumt. Och så fick jag lite fina bilder på Louvren när jag var där. Tror att jag har haft det för roligt på det sistone...någonting dåligt var ju tvungen att hända...


Det var fyra gubbar som hängde ovanför pyramiden..kanske skulle tvätta rutorna?

Söndag 14:e

Oj nu har jag varit dålig på att blogga. Ska ta tag i det igen!!
I torsdags efter jobbet skulle jag försöka hinna till en dans lektion på andra sidan stan som började 20:30. Kl 20 satt jag på tåget så jag tänkte "yes, jag hinner!". Ungefär 10m innan tågstationen där jag skulle av stannade tåget i tunneln. Och den stod stilla i 10 minuter!! Gud va arg jag blev! Kunde ha hoppat ur tåget och GÅTT till nästa station! När jag kom fram var den 20:30, men då kunde jag inte hitta dansstället såklart så jag sprang runt dom små gatorna i Bastille i regnet som en galning... Slutade med att jag åkte hela vägen hem igen för jag hittade det inte.
Fredag blev det utgång med Klara, Jenny, en tysk tjej och en engelsk. Vi åkte till en bar nära Pantheon och spelade beer pong mot tre franska killar och vi vann!! :D
Igår var jag och Jenny bjudna till hennes kompis inflyttningsfest. Riktigt trevligt! Ost, kex, frukt och vin :)
Efter det åkte vi till Palais Maillot igen, där hon hade fixat så vi kom in gratis och fick ett vip bord ett tag tills några andra killar kom och skulle ha det. Aja. Det var roligt ändå!
Juste! Hittade även skorna som jag var ute efter i storlek 35!! Måste ha varit in i minst 10 olika butiker!


I told her to smile but she kept making that weird face instead...

Jo in my new shoes

Friday
Saturday

Our VIP table at Palais Maillot!

Onsdag 10:e

Lördag blev inte lika stort som förväntat. Vi skulle bli ett stort gäng, men helt plötsligt var vi bara två! Fast det var roligt ändå. Gick på Showcase igen. Jag gillar det men önskar att dom spelade bättre musik! Dom gillar verkligen sin techno här i Paris.
I söndags var jag ute på långpromenad igen i Boulogne. Fast det var folk överallt (helg) så inte lika "fridfullt". Dom hade någon sorts leksaksbåts-race i en av sköarna. På vägen hem var jag jättehungrig så gick in på mitt närmaste sushi ställe, Planet Sushi och köpte hem. Det var så gott!! Kanske blir deras nya stammis. Tills jag får slut på pengar.
Har haft lite fullt upp i veckan. Nu är det Tess som har varit sjuk, så efter språk skolan har jag bara haft någon timme och sedan har jag gått och hämtat henne från mormorn. Men nu är hon frisk igen!
Igårkväll träffade jag Jenny i Bastille och vi satte oss i en ute servering. Beställde cocktails och nachos. Det satt inte helt fel efter jobbet! Sedan kom servitrisen ut, sa att hon hade en överraskning åt oss och plockade fram två glas med champagne! Tydligen var det någon inne vid baren som hade köpt dom åt oss, men vi kunde inte se in och han kom aldrig ut och sa någonting. Aja! :D
Har fått klagomål av min familj hemma i Sverige över att jag lägger upp många matbilder...så här kommer fler!! :D

Showcase



Tess et moi

Cocktails och nachos på Rue Roquette i Bastille

Jenny leker i regnet

7:e Oktober

Igårkväll hamnade vi (jag, Klara, en tysk, en islänsk och en till svensk) på en gata med en massa små barer vid Bastille. Avslappnat, sköna människor och billigt!! En mojito gick på 6 euro, så fick vi gratis tequilas ;) blev dock hur trångt som helst i baren senare och höll på att svettas ihjäl. Tog det lugnt för vi skulle upp tidigt imorse för att shoppa på Forever 21!! Fattar inte hur jag orkade kliva upp kl 8.. (tidigt för mig!!).
Så imorse tog jag metron till Pont de Sevres, sedan tog vi bussen till en stor galleria. Vi var dom första i affären, så det var bara att plocka på sig och prova hur mycket man vela för det var inga köer!! :D inte bra för plånboken dock..
Nu sitter jag och är barnvakt. Föräldrarna är ute och käkar med några kompisar, så jag sitter och förfestar och fixar mig hemma hos dom, haha. Lyssnar på franska NRJ och dricker lite franskt vin, helt okej!
Inatt är det Nuit Blanche i Paris, så museum och metron är öppet hela natten (av det jag fattade). Folk vandrar längs gatorna hela natten och har trevligt. Våra planer är däremot inte så kulturella, bli nog direkt till nån nattclubb när jag träffar tjejerna på stan. Nattlivet i Paris är hur bra som helst!! Visst, alla clubber är lite utspridda men när man väl kommer in är det så skön stämmning!! (fast inte på Rex)


Baren igår


Too early in the morning




Fanns en Ikea i närheten så gissa var vi gick och käkade lunch! Hur GOTT som helst!!!


Köpte visst lite saker... (grejerna till vänster från HM, till höger Forever 21, smink från Kiko)

5:e Oktober

Får bli ett snabbt inlägg nu innan jag ska ut och dricka lite cocktails i Bastille. Känns som man gör saker hela tiden! Mest fikat, men ändå! Veckorna bara försvinner..
Jo har verkligen börjat "testa" mig nu, se hur mycket jag tål innan det räcker. Till ex. här om dagen skrek hon "Gateauuuu!!" ("kaka") hela vägen hem från skolan för att jag sa att vi skulle käka mellanmål när vi kom till parken. Näe, hon skulle ha kaka NU. Folk bara stirrade på oss hela vägen, lät som hon höll på att dö. Aja, hon fick värken kaka eller park. Hon fick sitta i rummet ett bra tag och fundera på vad hon hade gjort istället. Sen fick hon säga förlåt och förklara varför det var fel (fast det var mest jag som fick förklara det).
Och Tess tror att hon kan lura mig med att säga "Men pappa säger att jag får göra så.." när jag säger nej till någonting, till ex när hon spottar på golvet.
Men idag har dom varit jättesnälla! Kanske tar ett tag innan dom lär sig där gränserna går.


Fika på Starbucks efter skolan (varm scone med choklad...mmm)


På väg hem från parken idag. Höst, men idag har det varit riktigt varmt! (T-shirt väder)

Tisdag 2:a

Har börjat skolan nu! Den heter France Langue och ligger i Victor Hugo, tar ungefär 20 minuter för mig att gå dit. Är nöjd än så länge iaf! Läraren var riktigt bra, hon pratade bara franska under lektionen men lugnt och tydligt så att man förstod det mesta. Vi är inte för många i klassen heller tycker jag, runt 15 tjejer, och bara en till svensk! Jag valde "discovery" programmet med inriktning konstens historia (fanns äver litteratur), så det betyder att en gång i veckan får jag gå på museum och lära mig om det. Det var inställt idag dock, pga att läraren var sjuk. Torsdag är nästa lektion!
Imorse drog jag på mig mina sport kläder och tog en långpromenad i Bois de Boulogne (1 timme 20 min). Så härligt att få komma bort från allt folk, stress och byggnaderna och få andras frisk luft ett tag (kändes friskt iaf).. Fast gick lite längre in i skogen idag, vilket jag inte vågat göra förut ifall jag skulle gå vilse. Det var lite småläskigt..nästan ingen som gick där, så tror jag jag såg en prostituerad som gick längs en väg (om det inte bara var en tjej som tyckte om att gå i skogen i kortkort, uringat och klackar..).
Lagade köttbullar och makaroner till tjejerna idag. Dom älskade köttbullarna! :D



RSS 2.0