Torsdag 31:a

Det är en liten kille på Tess dagis som alltid har kollat på mig med en ondskefull blick...nu har han börjat sparka på mina smalben varje gång jag går in för att hämta henne, och han håller på att skratta ihjäl sig. Jag skrattar lite falskt tillbaks och försöker butta bort honom. Men har fattar inte, han är ju bara 3 eller nått. Måste komma på nått sätt att få ungen att sluta. Helst sparka tillbaks när ingen ser och springa för livet, men det skulle kunna sluta illa...
Sprang i tisdags igen :D Nu jävlar!!!


Tess and Jo making figures out of my homemade play doh yesterday.

My mouse on the left, Jo's dog, car, mouse, snowman, duck, snake and cat in the middle, and Tess's snake and blob on the right.

We went to the park today again because of the nice(ish) weather this week.
...everyone wasn't too pleased about it though.

Måndag 28:e

Jag överlevde lördag kväll utan att få hjärtattack. Fast det var inte lätt. Dom två andra ungarna var en 5-årig pojke och en 3-årig tjej. Först vela lilltjejen inte alls att hennes föräldrar skulle åka, så dom fick stanna ett tag medan jag försökte distrahera henne, jag läste en bok (Lejon Kungen) för alla och tillslut så gick det bra. Mest för att hon frågade mig om och om igen varför Mustafa dog. Men hon var så söt! Bebisfranska är alltid gulligt, och hon tyckte verkligen om att prata. Hon däckade först. Alla vela sova i samma rum, men Tess var alldeles hyper så runt 21:30 tog jag ut henne och lade henne i föräldrarnas säng, vilket hon inte var glad över. Fick även flytta in Jo dit, för hon och killen vägrade sluta prata, men då vela Tess störa henne istället så Jo fick gå tillbaks till hennes rum. Dom pratade till runt 23 någon gång. Blev inte mycket Desperate Housewives för mig den kvällen.
Idag var jättehärligt väder för en gångs skull! Runt 10 grader. Imorn ska det vara ännu varmare, men det ska regna :(


Making white chocolate chip cookies last week. The girls did great work, but i left the cookies in the oven too long...
The Chocolate Monster

Lördag 26:e

Imorse vaknade jag väldigt bakis med Anna breved mig. Vi och några till tjejer var ut och härjade igårkväll. Först på en student bar vid Chatelet, VIP Room och sen Palais Maillot (surprise surprise!). Ägaren känner till och med igen mig nu...dags att börja testa lite fler ställen kanske...
Men vi var ändå duktiga och lyckades släpa oss ut i friska luften (eller förorenade luften) för att turista lite. Denna gången blev det Paris Chinatown. Jättecoolt! När vi var där passade vi på att käka chicken sate också.
Var och sprang för första gången igår också! :D och det känns idag kan jag säga...!

Ikväll blir det barnpassning från kl 20, och jag ska ta hand om två extra ungar som ska sova över. Wish me luck.


I made mums thai fish soup the other day and I was so proud of myself! It was so tasty!!!

...the girls weren't too impressed though...
A very happy Anna and Klara eating chicken sate in Chinatown today.


Torsdag 24:e

Usch det är så KALLT! Snön har nästan försvunnit iaf, fast i tisdags var vi ute i slask snön och byggde snögubbe. Proffset (jag) fick visa dom ;) Men nej, jag tycker att snön kan stanna kvar uppe i Sverige!
Var och fikade choklad muffin och caramel latte på Starbucks med Julia i tisdags (kanske ska använda min nya träningsjacka snart...), och så blev det bio igår med islänningarna Hanna och Katarina. Har blivit bio nörd under vintern. Två skitbra filmer att se (speciellt den andra, hur bra som helst!!):
Two great movies to watch

Jo and Tess playing in the unusual amount of snow. I had to show them how to make a snowman.

Me and my new boyfriend Jean Pierre. No, of course its not an Abercrombie and Fitch model who you can take pictures with at the entrance.

Måndag 21:a

Min kompis Linda var och hälsade på mig förra veckan. Hon var här tisdag till söndag, så vi han hitta på en hel del. Fast ändå var det över alldeles för fort, och nu sitter jag här ensam i lägenheten igen :( Har kommit på att jag inte tycker om att bo ensam.
Lite bilder på våra äventyr:

Toppen av Arc de Triomph.

Stor och Liten på promenad i Bois de Boulogne.

Vi var kulturella och åkte till moderna konst museet vid Centre Pompidou. Jaa, det här rummet ska vara konst.

Notre Dame

Såklart Linda skulle få smaka på Paris nattliv! Det blev förfest hos mig med sju tjejer, lite trångt. Sen åkte vi till Queen på Champs Elysees där vi fick VIP bord och gratis champagne!
Fick klagomål idag från tanten som bor vid ingången av lägenhetshuset (som tar hand om byggnaden) för hon tyckte vi lät för mycket när vi gick ut. Woops.

Lindas efterlängtade Crepe Nutella Banane.

Överlycklig tjej på Disneyland!!!! :D Så KUL att vara tillbaks!! Trots att vi stod i kö och frös arslena av oss hälften av tiden. Menmen, vad gör man inte för att vara på Disneyland?!!
Lightshowen innan dom stängde kl 21.

Ny Header

Måndag 14:e

Jobbade lördag kväll så det blev en till lugn helg med Desperate Housewives sesong 5. Men på söndagen träffade jag Klara och vi var på Champs Elysees från 15 till 23 på kvällen! Lite natt-shopping på Sephora är ju aldrig fel, och nu är det rea överallt! Köpte en wind och water resistant jacka från Nike att springa i, och två ögonskuggor från Sephora. Allt på rea! Vi var även inne på Abercrombie and Fitch. Jättecoolt inredd. Och dom som jobbar där är tydligen tvungna att gå runt i flipflops, stå och dansa (eller få spasmer...) och säga saker på americanska. Intressant. Sen var vi på bio och såg Berättelsen om Pi. Den var riktigt bra!
Nu snöar det! Och jag är inte lika överlycklig som alla på facebook verkar vara...vill ha vår :(
Usch, nån äcklig granne håller på att röker inomhus hela tiden så att det luktar in i min lägenhet...men vet inte vilken det är...


Shopping in the sales on Champs Elysees! I bought a jacket from Nike to go jogging in.

The very small doors to Abercrombie and Fitch...

Sorry for bad picture! I don't have a bigger mirror. But i love my new jacket!!! :D

Tack för att du berättade om Tanya Burr på youtube, Nicole...nu vill jag bara köpa en massa smink hela tiden. Och dom har ALLT hon har här.

Fredag 11:e

Snabb uppdatering innan utgång!
Det har varit en vanlig vecka. Vädret är så trist...bara grått hela tiden och det påverkar verkligen humöret.
Imorse var jag och fikade med Jenny (usa) på ett ställe som hette Breakfast in America vid St Paul som man var tvungen att köa för för att få en plats! Fast det var värt det för deras peanut choco milkshake. Det var även värt det trots att dom hade kackerlackor.



The girls enjoyed their christmas presents from Sweden

Now that I've got a sauce pan I've been making oatmeal porridge every morning!

8:e Januari

Usch, har varit sjuk hela helgen. Feber och förkyld. Så allt jag har gjort är degat i soffan, kollat serier och använt slut på en hel del pappersrullar..
Har fått ett klagomål om mitt förra inlägg. Han/ hon tyckte att jag gjorde fel som inte gav bort min halvuppätna crepe till tjejen. Visst, det var jättesynd om tjejen. Men det är synd om alla tiggare och uteliggare här i Paris, och dom är inte få kan jag tyvärr säga! Man kan helt enkelt inte bara ge till alla. Då väljer jag hellre att ge till dom som inte försöker sno av mig.


Movie time!!


This is what I've been doing all weekend ( I've been ill)

3:e Januari

Nyår spenderades på en hemmafest ungefär 1h 30min härifrån nära Orleans. Jag, Emilia, Klara och Sara tog tåget och var sedan tvunga att bli hämtade från tågstationen för att komma till huset som låg mitt ute i skogen. Men det var skitkul! Vi blev runt 80- 90 personer, så fanns det en massa gratis mat, en dj, foosball, pingis... Slutade med att dom flesta däckade lite varsomhelst i huset. Själv hamnade jag på en soffa med Sara. Vaknade och såg att Klara och Emmi delade en mini madrass (kanske var en hundsäng..). Vissa hade tryckt ihop stolar och låg på dom...
Vi har även hunnit turista lite. Gick runt uppe i Montmartre, kollade på Moulin Rouge och Sacre Coeur. Men när vi skulle ner för trapporna från SC var det en tjej som stoppade oss och försökte tigga pengar. När vi gick förbi så försökte hon ta tag i min crepe med nutella (som var halvt uppäten)! Lyckades dra bort den i tid (fattade inte vad som hände) men då gick hon efter Emmis. När hon också röck undan, blev tjejen sur och slog mig (inte hårt) på ryggen!! Vafan!
Efter det blev det Champs Elysees julmarknaden där vi lunchade falafel. Satt inte helt fel! Speciellt inte med dom extra såserna vi fick :D

New Years with Emilia (visiting from Sweden) at someones country house outside of Paris. There were about 80-90 people!

The christmas market by Sacre Coeur where a gypsy girl tried to steal our half eaten chocolate pancakes from our hands...

Concorde, walking towards the big christmas market and Champs Elysees.

Emilia treated me with sushi! :D And later we found a nice new bar called The Yellow Monkey (or something) where they gave us a free shot each.

Me and the grandma took the girls to the park for a little scooter riding.
RSS 2.0