Söndag 30:e

Var tvungen att jobba fredag morgon för Jo var fortfarande sjuk.  Tittade på film hela dagen, så kan inte säga att det var ”hårt arbete” direkt ;)
Fredag kväll skulle föräldrarna ut, men dom ringde in en kille som brukar ta hand om tjejerna så att jag kunde få vara ledig eftersom jag hade jobbat så mycket. Dom har velat att jag ska träffa honom ett tag, så att jag kan öva min franska med någon. Fast han var väldigt blyg så blev inte så mycket prat. Aja, börjar skolan imorn ändå!
Träffade även Jenny för att ta en drink. Vi åkte till Grand Boulevard (där Rex ligger..) för det finns en massa mysiga barer där, men vi var hungriga så jag köpte churros (jättegoda fettiga deg-grejer med socker på) och hon en fyra-oster-macka. Sen gick vi längs hela gatan och kollade barer. Tillslut satte vi oss på Indiana där dom satte oss på ett bord längs bort i mörkaste hörnet vid disken...jätteskumt..så vi var tvungna att fråga om vi fick sitta ute istället. Det fick vi, så hon beställde en (äcklig) White Russian, jag en Coco Punch.
Dagen efter blev shopping...igen...måste lägga av men det finns så många fina saker överallt! Så behövde jag faktist lite fest kläder. Innan jag kom hem gick jag in i närmaste matbutiken för att köpa lite frukost och sånt. Köpte även en vinflaska. När jag hade betalat och gått ut ur affären hördes ett ”Crash!” och så var min vinflaska i backen i miljoner bitar. Fan...stod och stirrade på den ett tag, plockade upp två stora bitar för att slänga i soptunnan, så såg jag att en kille kom mot mig. Han frågade vad det var för märke, om jag hade kvittot (nej) så sa han något som jag anade var att han skulle in och fixa en ny åt mig. Så kom han ut med en ny!! Jätteskysst! :) Kostade bara 3 euro men ändå..!
Efter det gick jag hem för att fixa mig. Min middag blev en tonfiskmacka. Sen kom Jenny och vi drack lite vin. Fast det var inte så lätt som det låter, tog ungefär 45min att få upp korken. Måste köpa en öppnare...
Vi mötte hennes två kompisar och drog till ett jättehäftigt ställe, Showcase, som ligger under en jättestor bro över Seine vid Hotel des Invalides. Så fort vi kom upp ur metron kom folk och frågade om vi skulle till Showcase, så antar att det är ett populärt ställe! Träffade även några fler au-pair tjejer där. Fick köa ett bra tag dock, för vi var där rätt så sent (runt 13:00). Blev lite oroliga ett tag för kön rörde sig inte och en massa blev nekade vid ingången. Fast bara killar, så vi väntade kvar. Och det var värt det! När vi kom fram till vakten frågade han om vi var på gästlistan (man kommer in gratis), vilket vi var fast jag hade inte skrivit upp tillräckligt med personer. Men han frågade bara om mitt namn, var vi kom ifrån, och så släppte han in oss. Najs! Det var jättestort, enormt dansgolv och skön stämning, alla pratade med alla.
Kom hem runt 5 (tror jag). Så har varit lite död idag. Kl 16 gick jag iaf med familjen till deras vänner som också har en svensk au-pair, så det var trevligt att få träffa henne.


På väg över bron till Showcase





Ingången under bron

Torsdag 27:e

Igår var en väldigt jobbig dag..dunkade till i huvudet så fort jag ansträngde mig, och på det skulle jag ta hand om barn en hel dag. Sen på dansskolan började det regna, så jag gick ut för att plocka in barnvagnen med Tess. Så såg "rektorn" av skolan att Tess bara hade en långarmad tröja på sig. Då sa hon till mig "Hon borde ha något mer på sig! Har hon ingen jacka och halsduk??", hon pratar inge engelska så jag försökte säga "Jo men vi ska in snart igen", men hon stod kvar och sa "Men det är kallt!! Hon borde ha något mer på sig!", suck.... "Jo."  Så stod hon där och glodde lite mer. Hon såg hur jag stod där ute och krånglade med vagnen och barnens miljoner dans- och musikgrejer (hon såg säkert hur ont i huvet jag hade också), och då bestämmer hon sig för att stå där inne i värmen och klaga på mig! Blev lite less.
Men idag har varit bättre! Hämtade Jo och en killkompis till henne under lunchen och gick och käkade på McDonalds med dom ("McDo"). Dom fick en happy meal var, och hade väldigt kul med bygg-ihop-själv leksakerna dom fick (minns känslan..). Hann gå hem en liten sväng och sedan blev det springa tillbaks till skolan så att vi nästan blev utstängda. Men jag blev instängd och fick gå ut genom receptionen, igen.
Senare när jag skulle hämta tjejerna, kom jag till Jo's klass och hon stod och grät brevid läraren. Hon hade ont i örat sa hon. Medan vi gick hem grät hon hela vägen och sa "Jag har ont i örat! Jag kan inte gå, jag vill åka i vagnen...buhuuu", så jag tänkte "Jahaa hon försöker lura mig...". Men när vi kom hem och hon fick kolla på film (Mary Poppins!) fortsatte hon att gråta, så jag ringde mamman. Blev att farmorn fick komma och ge henne någon sorts Alvedon, och senare gick hon till doktorn med pappan. Det var en liten inflammation, men inget farligt.

Dom gick och höll hand och var så gulliga tillsammans!

Tisdag 25:e

Ahh har typ blivit sjuk igen!! Började bli bättre men vaknade med världens ont i halsen o huvet imorse. Okej, kanske inte var så smart att köra full rulle i lördags. Men ändå!!
Just nu sitter jag i familjens lägenhet och passar barnen (som sover) för föräldrarna är ute med några vänner. Ska nog titta på Friends. Barnen var jobbiga idag, den större vägrade komma och äta middag med mig för hon skulle "vänta tills mamma kommer hem". Ahh! Visste inte vad jag skulle göra så skickade henne till rummet. Hon verkade dock inte bry sig. Får komma på nå annat...
Imorse åkte jag iaf och fikade med en au-pair som heter Amanda. Vi var på ett jättemysigt ställe nära Lafayette Gallerian som heter Paul. Det verkar vara en stor fransk kedja för dom finns lite överallt, och dom har måååånga goda bakelser. Inte bra...måste blir frisk snart så jag kan börja motionera..
Mormorn ringde idag för att snacka med tjejerna. Tess är så rolig när hon pratar i telefon.. "Eh ma! Eh ma! Eh ma! Eh ma!" är allt hon säger ("Et moi" betyder "och min", vet inte om det är det hon säger), så hör man hur mormorn ba "Jahaaa men vad roligt! Och vad har du gjort idag?", "Eh ma! Eh ma! Eh ma! Eh ma!", "Jahaaa vad kul!"


Tess mindes inte att vi hade varit i parken igår, så när vi kom hem och hon vaknade sa hon "Men jag vill till parken!!"

Jo med en "cornichon", ungefär som ölkorv, jättegott


Utsikt från Paul's fönster idag

Söndag 23:e

Blev en låååång dag igår. Träffade Jenny runt lunchtid för lite shopping på rue Rivoli där jag jagade ett par skor i min storlek men var slut överallt såklart.. Åkte sedan vidare till en stor galleria i Creteil, sydvästra Paris nära där Jenny bor. Köpte ett par billiga klackar från New Look och en svart tjol. Efter det var vi helt slut, så vi åkte hem och Jenny lagade en underbar middag till mig. Broccoli och morots-röra värmd i micron.
Hade inte tänkt festa så hårt eftersom vi var så trötta, men så frågade en av Jennys kompisar om vi vela hänga med henne och en kompis som fyllde år till ett ställe i Porte Maillot, på västra sidan Paris, som skulle vara bra. Så det började med att vi åkte till Bastille där det fanns rätt så många barer, och satte oss i en som hette Bar du Cirque. Trevligt ställe, billiga drinkar. Tog en white russian (mjölk drink). Vi satt där tills några jobbiga fyllegubbar i 50 års åldern började prata med oss och vägrade låta oss vara. En av dom ringde sin bror som tydligen bodde i Stockholm och sa åt Jenny att prata med honom..
Nästa stället var en bar som hette Panic Room. Fullproppat med folk, mest ungdomar i avslappnad klädsel. Vi var där i en halv timme ungefär, och jag beställde bl a parma skinka för jag var hungrig. Trodde jag skulle få det lite fint på en tallrik, men nej jag fick skinkbitarna i en plastlåda och en papperspåse med några baguette-bitar i. Jaja, smakade bra iaf.
Efter det tog vi metron hela vägen till andra sidan Paris till Porte Maillot, och gick in i nattklubben Palais Maillot som låg på utsidan av en stor galleria. Vi var inte tvungna att köa eller betala inträde (20euro) för han som fyllde år verkade känna dom som jobbade där så han snackade med dom och vi fick gå förbi, hehe. Riktigt häftigt ställe! Stort, fint dekorerat, bra musik (att dansa till iaf) och mycket folk. När vi hade varit där ett tag kom det fram en kille som jobbade där och frågade oss att följa med honom, så tog han med oss upp till en liten terass grej där VIP området var där det satt tre killar. Det var jätteskumt för dom liksom pratade lite med oss, men dom sa inte så mycket direkt. Det var inte så mycket plats för oss att dansa där heller så vi stack efter några minuter..haha.. Någon bjöd oss på champagne senare också! :)
Runt 5 tiden gick vi därifrån. Jag och Jenny skulle försöka ta oss hem till henne (hade varit närmare till mig men jaja). Tog väl runt 3 timmar eller så! Vet inte riktigt vad vi gjorde..Gick hela vägen till Triumph Bågen iaf och tog miljarder bilder. Gick ner i några metron bara för att se om dom hade öppnat. Det hade dom inte, så då skulle vi gå mot Jenny tills dom öppnade. Gick längs en gata vi trodde var Champs Elysees (det var det inte) och Jenny köpte färska choklad croissanger från ett boulangerie precis när dom öppnade (kl 7 tror jag). Sen stannade en taxi, så vi tog den till Bastille och när vi var framme hade metron äntligen öppnat så vi kunde ta oss hem och sova!! Somnade runt 8:30, så har varit lite småtrött idag..
0,0001% av alla bilder vi tog (ungefär):


Middag

Bastille






<3


Torsdag 20:e

Nu har jag varit här en månad! Det känns verkligen inte som jag har varit borta så länge. Men det längsta jag varit hemifrån är 5 veckor så har inte slagit rekord på det än..
Igår var en rätt så jobbig dag. Var trött och förkyld och hade ont i huve samt att jag skulle ta hand om tjejerna hela dagen. Det gick bra ändå, tittade på Jungelboken på franska med Tess på morgonen, kl 11:30 hämtade vi Josephine från skolan, gjorde lunch (hamburgare och potatis grejor), Tess sov medan Jo fick kolla film och jag fick kolla desperate housewives, och sen var det dags för musik och dans. På vägen hem var det helt packat i bussen, så det gjorde det inte så mycket bättre när vi kom med barnvagnen. Hoppade av en hållplats tidigare (tar typ två minuter längre att gå) för det var så trångt och då fick Jo panik för hon litade inte på att jag visste var vi bodde. Så bestämde hon sig för att tjura hela vägen hem.
På kvällen hade jag och Jenny ost och vinkväll med fyra olika sorters ostar. Rätt så underbart! Så var vi tvungna att kolla på The Aristocats för hela Paris stämningen ;D
När jag väntade på henne vid metron hade jag nyss köpt en baguette, så kom det fram en snubbe som frågade om han kunde smaka. Okej, visst sa jag och rev av en liten bit. "Åh tack, jag var så hungrig!" sa han (han såg inte ut som en utrliggare heller). Så sa han nånting och sprang iväg. Han kom tillbaks några minuter senare med ett cigg paket "som tack för baguett biten"......jag röker inte ens, han kunde ha köpt en croissang eller nått.. ;p
Idag har jag bakat med tjejerna! Gjorde cupcakes med creamcheese frosting. Dom blev inte helt misslyckade heller!





 

Tisdag 18:e

Hatar att vara förkyld..blir helt döv och borta i huvet.. Så jag har inte orkat gjort någonting idag heller. Eller jo, köpt lite ost från fromageriet till ost och kex kväll imorn. Och en massa frukt!
Orkade vara i parken i en timme efter skolan med tjejerna iaf, rätt så skönt att sitta ute. Har blåst lite höstigt idag, men det är fortfarande lagom varmt.
Kom inte på vad jag skulle laga till tjejerna när vi kom hem, men dom hade någon sorts färdig-gjord pajdeg i kylen så jag slängde ihop lite mjölk, ägg, ost, bacon och zucchinis (eller courgettes eller vad det nu heter) och gjorde en paj. Jag tyckte iaf att den var god!! Tjejerna var väl inte jätteförtjusta i den..dom gillade mest bara pajdegen.  Men fick i dom en morot var också.

Måndag 17:e

Vaknade och hade sån där ont i halsen man får precis innan man blir sjuk..så sitter här med förkylning och feber nu. Får käka en massa frukt..
På grund av det har jag inte orkat gjort så mycket idag. Tvättat kläder och sängkläder.. Hämtat tjejerna, lyssnat på Tess skrika "Bébé cadome!!" åt allt och alla (hennes favorit svordom..betyder typ stor dum bebis eller nått), gått till parken som vanligt..
Hemma skulle jag vänta på en gubbe att komma med matvaror, för dom beställer hem varje vecka. Tyckte lite synd om han för hissen funkade inte så han var tvungen att springa upp med allt till 4:e våningen. Och det var inte lite saker direkt...en hel del tunga kartonger med vattenflaskor och mjölk bl a. Innan han gick funderade jag på att ge honom dricks, men visste inte om man gör så så det blev liksom inte av. Senare berättade jag för föräldrarna vad som hänt, så frågade dom om jag gav honom dricks... Jaja nu vet jag till nästa gång!




Galningar

Söndag 16:e

Tog hand om tjejerna igårkväll också, från 20 till 00:30 ungefär. Men det var lugnt! Satt och kollade How I Met Your Mother på deras hemma bio.
Idag skulle tydligen alla museum ha gratis inträde (tror dom har det en gång i månaden), så jag och Jenny skulle vara lite kulturella och kika in i några. Började med att vi träffades i Marais runt lunchtid, gick till judiska kvarteret och köpte asgod falafel som vid tog med oss och käkade i en park (Park des Vosges). Efter det gick vi in i Musee Carnavalet. Säkert intressant om man kunde mer om sånt eller om man hade guide, men vi drog därifrån rätt så snabbt. Lite vuxenpoäng får vi för att vi gick in iaf, tycker jag.
Gick vidare mot Notre Dame, kollade i lite affärer och stannade på den lilla ön man korsar för att komma dit. Där köpte vi en sorbet glass var och satte oss i solen nere vid la Seine och njöt av värmen.
Sen kom vi till Notre Dame, lekte turister och tog en massa bilder, och gick vidare upp mot Rue Rivoli där det finns en massa affärer. Fast dom var stängda märkte vi när vi kom fram (stänger väl tidigt på söndagar), så vi satte oss på en bar och beställde två drinkar. Min var en alcoholfri grej med mint och citron och nått annat som lät jättegott. Den smakade tandkräm. Jenny körde hardcore med en mojito mitt på dagen, och den var iaf helt okej.
Senare gick vi till donken och köpte strips. Så hela dagen bestod egentligen av mat och dricka istället för museum-tittande.. Jaja, brännde väl stripsen när jag gick upp för dom sju våningarna upp till min lägenhet iaf.
Köpte en pain tradition (god baguette) i boulangeriet när jag kom hem. Får skrapa ihop resten av osten i mitt kylskåp så får det bli min middag!


Falafel i Park des Vosges


Musee Carnavalet



Bro över till Notre Dame







Lördag 15:e

Nu har jag varit ute och testat på Paris nattliv! Mötte Julia (hon som jag stäffade tidigare i veckan) inne i stan runt 23:00, vi satte oss vid en mysig liten bar och köpte en flaska vin. Senare kom det lite fler svenska tjejer och vi gick till nattklubben Rex runt 2:00. Dom spelar techno musik där, vilket vi märkte inte är våran grej direkt (det lät som dom spelade samma låt hela kvällen och folk liksom stod och guppade upp och ner lite). Efteråt skulle jag ta bussen hem, men orkade inte gå hela vägen till St Lazare där min buss gick (tar typ 20min), så snackade med några amerikanska tjejer som visste var man tog taxin och gick dit med dom. Det blev bara 10 euro, så det var inte så farligt. Allt som allt var det en bra kväll iaf, fast Rex var lite av en besvikelse.
Igår träffade jag även Jenny! (kompis jag kännt sedan jag var fyra). Känns jättekonstigt att båda bor här nu!! Vi tog metron till Montmartre där vi hittade ett fik på ett torg med en massa konstnärer, turister och tiggare. Vi drack kaffe och åt crepes. Sen gick vi runt hörnet och såg flera billigare fik med mindre folk. Jaja. Efter det gick vi till Sacre Coeur, och sen till Lafayette där jag provade ett par skor som jag tänkte köpa men dom hade inte storlek 35.. Hon hann även följa med mig hem en sväng och se hur jag bor innan jag skulle hämta tjejerna.
Idag har jag inte gjort nånting! SKÖNT. Fast man får lite ångest när man bor i Paris och man bara sitter hemma och tittar på serier en hel dag... Jag har iaf övat lite franska! När jag ringde och beställde pizza.



Jenny i Montmartre


Sacre Coeur


Julia och vår Rosé


"Forest-Supreme" ;)



Torsdag 13:e

Fick en kram av Tess när jag hämtade henne från dagis idag!! Hon var glad att se mig! :D är i shock...
Hämtade Jo från skolan runt 11:45 för att gå hem och käka lunch med henne (bor ungefär 10min promenad från skolan). När mormorn kommer tillbaks från Nice i oktober kommer det vara hon som gör det varje Torsdag. Åkte tillbaks till skolan 13:30. Kom nån minut sen, alla ungarna satt redan tyst i klassrummet när vi kom och störde och grindarna till skolgården hade låsts när jag skulle därifrån så fick lite panik där ett tag (stog där och röck i dörrarna som en galning) men hittade en annan väg ut genom skolan..phew....
Han inte göra så mycket innan jag skulle iväg och hämta dom igen. Handla lite...dricka kaffe..kolla på Desperate Housewives..
Efter jag hämtat dom drog vi till parken. Börjar bli mindre barn där nu. Kanske för att det börjar bli lite små kyligt (någonstans mellan kofta och jacka-väder). Vi satt ett tag och åt mellanmål på gräset och sen fick dom springa runt i parken. Och jag fick springa runt efter lillen.
Rätt så härlig dag faktist! Ska se om jag kan dra med mig tjejerna till Bois de Boulogne imorn eftersom dom slutar tidigare..

Lite bilder på studion (pictures of my flat):


Här ser man om man står vid ytterdörren. Går man igenom därborta i hörnet kommer man till mitt minibadrum och mitt sovrum


Kök (med vattenkokare och kaffemaskin, lyx!!)


Här spenderar jag största delen av min tid








Onsdag 12:e

Onsdagar är barn i Frankrike lediga från skolan. Så idag har jag tagit hand om båda tjejerna hela dagen från 8:30 på morgonen! Gick bättre än förväntat. Dom fick tidig lunch så att dom skulle hinna sova innan deras musik och dans lektioner. Medan dom sov han jag kolla på lite Big Bang Theory.
Jag har varit lite nervös om att gå till musikskolan med dom (ifall lillen skulle börja skrika, ifall jag skulle åka fel med bussen eftersom jag aldrig åkt buss i Paris, hur det skulle gå med barnvagnen, om jag ens skulle hitta...), men allt gick hur smidigt som helst! Det "versta" var typ att köpa bussbiljetter åt dom nere vid metron för det var så branta trappor, mycket folk och jag var tvungen att släpa ner och upp barnvagnen och Tess. Fick bära upp hela vagnen (med Tess i) i bussen, men det gick.  Sen visade Jo mig var man hoppar av och var skolan låg. Hon hade dans och piano, och lillen hade nån sorts musik lektion (slå på instrument tror jag).
Medan Jo var på sista lektionen gick jag ut en sväng med Tess. Vi gick läng La Seine och förbi Eiffel Tornet eftersom det låg väldigt nära, så sprang hon runt lite i parkerna. När jag kom tillbaks hade det gått 50 minuter och Jo springer ut gråtandes och säger "var var du?? jag har väntat jättelänge!!". Woops.. Sista lektionen var tydligen 30min istället för en timme... Gav henne lite choklad pinnar så blev hon glad igen :)


Jo att dance


Tess and me went for a little walk waiting for Jo

Tisdag 11:e

Åkte till Galleries Lafayette idag för att träffa en till au-pair. Vi fikade inne i själva gallerian eftersom det inte var så fint väder. Var inte så sugna på att gå runt i regnet på jakt efter ett fik.. Men det var mysigt ändå!! :)
Efter det gick vi till HM en sväng där jag köpte ett paraply och en sport bh. Nu ska jag sätta igång med träningen!! förhoppningsvis..
Precis när jag klivit på metron på vägen hem var det en snubbe som skrek "Oi!! F*** off!!!!" som fick mig att hoppa till. Visade sig att en tant hade försökt sno hans plånbok ur bakfickan medans han klev på och hon gick av. Gäller att vara försiktig..
Hann handla lite mat (ägg, balsam vinäger och grapefruit..) och ta det lugnt ett litet tag innan jag skulle hämta tjejerna. Lite jobbigt att hålla ett paraply i handen samtidigt som man knuffar en barnvagn och försöker trängas fram förbi fler människor med barnvagnar och paraplyn på en väldigt smal trottoar förresten..
Till middag blev det omelett med grönsaker, och sen fick dom grapefrukt med lite socker på vilket Jo tyckte var jättegott. Hon åt både hennes och Tess halva. Tess drack lite av juicen efteråt iaf.
Fick även en blackberry som jag får låna av familjen, så nu har jag ett franskt nummer!!




Lovely weather


Måndag 10:e

Fick sova en halvtimme längre iaf. Var på skolan runt 10 och jag tror att jag var precis i tid innan rushen, fick gå direkt in, prata med en tjej på franska i några minuter och lämna ett papper till receptionen. När jag kom ut var det världens kö. Ibland har man tur!
Gick hem från skolan som ligger i Victor Hugo nära Triumph Bågen. Gick mycket snabbare än förväntat, runt 20 min. Sen tog jag en joggingtur!!! :D Har börjat fått lite ångest av all skräp jag äter.. Så jag powerwalk:ade till Bois de Boulogne och sprang i ca 30min. Helt okej! Hade glömt ta med mig vatten och det var kok hett ute så höll på att dö på vägen hem..bara längtade efter att komma hem och hälla i mig vatten...så kom jag till ytterdörren (där man går in till själva lägenhetshuset), och märkte att jag inte hade den nyckeln med mig, bara den till min dörr. Jag plingade på familjens knapp, kanske hembiträdet var där..men nej, inget svar. Plingade på till hon som tar hand om allas nycklar (vad det nu heter), men nej hon svarade inte heller. Fan.. Plingade på hos en random. Hon svarade! "Hej! Jag heter Denise! Jag har glömt min nyckel, inte skulle du kunna öppna åt mig?" (på dålig franska).
"Nej. Hur vet jag att du bor här?". Kärring!! Men precis då kom familjens hembiträde ut genom dörren, så jag slapp diskutera med henne.
Han duscha, sova i en timme, kolla på lite New Girl och gå ner och käka en knäckemacka innan jag skulle hämta tjejerna. Vi gick till parken en sväng (vilket inte är så roligt eftersom det är fullpackat med ungar hela tiden..), och sen det vanliga.
Nu ska jag prova lite herbal tea jag fick av familjen..


Proof!!






Söndag 9:e

Vaknade 7:30 igen. . Runt 12 gick vi ut för att käka på Mcdonalds med dom som vi träffade igår, fast när vi kom fram gick vi på restaurangen brevid ändå (mysig utomhus servering med ett jazzigt band som spelade). Jag åt en chévre paj (eller quiche) med sallad, väldig gott. Gick bra i början, men sen helt plötsligt bestämde lillen sig för att börja stört skrika. Dom andra sa åt mig att inte göra nått, fast hon bara fortsatt och fortsatt. Lite pinsamt, alla stirrade.  Tillslut kom det fram en sur-kärring som sa ”Ta bort barnet! Det här har verkligen blivit outhärdligt!”. Så han som var med oss (minns inte riktigt vad han hette) tog henne därifrån och gick en sväng med henne. Våra grannar hade också ett litet barn med sig, så dom började prata med oss och sa till mig ”Det är inte många som kommer fram och klagar om sånt i Frankrike!” haha.. Sen kom det en till familj med en liten tjej som också började grina. Hoppas sur-kärringen fortfarande var kvar då..  
Sen åkte gammelfarmorn hem, jag gick hem ensam med tjejerna, och alla gick och la oss i nån timme. Efter maten kom föräldrarna hem och nu har jag låst in mig i studion för kvällen!
Tror tyvärr att jag måste upp tidigt imorn ändå..måste göra ett franska prov för France Langue och tydligen ska det vara bra att vara där tidigt. En tjej fick vänta i 3 timmar.


Två som klättrade upp på taket här om kvällen för att kolla på Tornet. Mysigt!! ^^

Lördag 8:e

Ungarna vaknade runt 7:30 imorse, så jag var tvungen att kliva upp då också. 7:30 på en lördag....
Gick till närmaste mat affären och handlade lite. Gammelfarmorn är ju också här och hjälper mig den här helgen så jag slipper vara ensam. Efter maten tog lillen och jag en liten tupplur, och sen kom farmorns syster och hennes man (börjar bli svårt att hålla koll på alla) och hämtade oss alla så åkte vi till Jardin d'Aclimatation, en park i Bois de Boulogne med karuseller och djur för barn. Vädret var helt underbart och det var kul att få komma ut och göra nått. Ungarna älskade det. Tyckte dock synd om djuren...dom hade det inte direkt så stora burar.
Sen blev det direkt in i badet när vi kom hem, middag (spaghetti bolognese) och säng. Är fortfarande helt shockad över att Tess faktist stannar i sängen...hon gnäller och vill inte sova men när jag går därifrån stannar hon kvar. Jag klagar inte!






Vatten grejor som sprutade upp som alla barnen lekte i


Fredag 7:e

Fick lite sovmorgon imorse. Kl 13 skulle jag vara i Saint Germain en Laye (en förort till Paris) för STS picknicken, och var tvungen att ta RER för första gången. Kan inte använda mitt metro kort för RER:en åker ut till förorterna, så det kostade 4 euro. Tog 20- 30min ungefär. Det var jättemysigt vid slottet där, och det var verkligen en enorm park! Träffade en hel del trevliga au-pairer. Det var många från olika länder (även från så långt bort som amerika), men vi svenskar var flest. Tror att två tjejer vågade sig på mina bullar.. Aja, jag fick iaf smaka på en massa gott! :D
Var tvungen att åka därifrån runt 3 för skulle hämta Tess från dagis vid 16:30. Fick springa hem en snabbis innan, byta till shorts för jag höll på att svettas ihjäl, och slänga ihop en liten matsäck ifall hon var hungrig (och lite godis bara ifall att..).
Gick lite segare den här gången för hon höll på att larva sig med skorna i en evighet, men annars gick det bra. Tur att vi inte skulle hämta Jo efter bara.
Sen gick vi till parken, asmycket folk igen, hon lekte med min vattenflaska och sand, sen hämtade vi Jo från kusinerna (som bor väldigt nära).
Slängde ihop lite random saker åt dom (nån ost-potatismos, tomater, lax, humus, bröd), och ska även sova här i Jo's rum till på söndag för föräldrarna är borta på bröllop under helgen.
Kommer att ta en lång sovmorgon på måndag... Helst till 15.






Torsdag 6:e

Jag har hämtat tjejerna från skola och dagis ensam idag! Och det gick BRA!! :D Var hur nervös som helst för att hämta Tess från dagis ensam, ifall hon skulle skrika och vägra gå med mig. Alla barnen satt i ett rum, gick in och vinkade åt henne, läraren sa ”nu ska du få åka hem Tess!!”, hon såg mig och sa ”nej, inte hem!!”, jag tänkte neejjjjfaannnnneeejjj, men sen så kom hon ändå utan att gnälla nå mer! Är sååååååå lättad!
Josephine var lätt, det var bara att gå till hennes klassrum så sprang hon och gav mig en kram :)
Innan jag hämtade dom sprang jag runt och letade ingredienser för svenska kanel bullar till STS picknicken imorn. Hittade ingen sån där jäst man behöver till bullar, så fick duga med torrjäst. Sen köpte jag smör som var jätteskumt, vetemjöl och socker. Hittade inge kardemumma. Hittade inga bullformar. Jaa dom blev väl helt okej, men inte alls samma sak. Jag försökte iaf!! Och tjejerna tyckte det va jättekul att pensla på egg på dom. Tror jag får köpa lite kakor från affärn imorn dock...
Gick även en sväng till WHSmith idag (engelsk affär). Dom hade en massa engelsk mat!! Hoola hoops, Twiglets, Marmite, Golden Syrup, Cadbury’s Chocolate....helt underbart. Dom hade även en massa engelska böcker och tidningar, fast dom var väldigt dyra. Gick bara hem med en påse Jelly Babies. Duktigt av mig tycker jag.







Onsdag 5:e

Har tagit hand om tjejerna hela dagen idag! Är lite smått trött nu, så blir ett kort inlägg för jag vill gå upp till studion och dö ett tag i soffan.
Har ritat, gjort pussel, ätit, sprungit runt, läst böcker... Lite segt för vi kunde inte gå till parken, var tvungen att vara hemma hela dagen och vänta på en byrå till min studio. Dom skulle komma idag, men så blev det inte såklart och har bara väntat runt hela dagen.
När jag skulle laga mat vägrade spisen funka (det är en sån där modern grej) och hade låst sig, ungarna var jättehungriga...Ahh, fick den att funka efter 10min iaf och medan fick dom tomater med olivolja, salt och vinäger (gott), och baguette.  Sen måste jag liksom ha mat på gång hela tiden annars blir lillen uttråkad och vill ner från bordet. Så sprang fram och tillbaks som en tok men lyckades tillslut! Blev kyckling med ris.
Tess älskar mitt svenska knäckebröd som jag tog med mig åt dom!



Tisdag 4:e

Lugn morgon. Var med Josephine till 11, sen gick jag med hennes till hennes ”framtida man” (enligt henne) Charlie. Så var jag ledig fram till 15.30. Jag åkte till Apple Store, men tydligen så var min iphone låst så jag måste kontakta Telia..irriterande..
Apple store låg väldigt nära Gallerian Lafayette, så jag gick in och kollade runt. Ännu fler dyra märken såklart. Det är mer som ett museum...jag går dit och tittar bara. Och det fanns en hel våning skor! :D
Hade även tid att tvätta kläder när jag kom tillbaks. Känner mig så vuxen! Och sen hann jag med ett avsnitt Desperate Housewives innan det var dags att hämta tjejerna. Träffade mormorn igen, vi hämtade tjejerna tillsammans och sen gick vi till parken. Det var helt fullpackat med ungar. Kaos.
Nu ska jag upp till studion, på med myskläder, och kolla sista avsnitten av Game of Thrones (säsong 2) :”(  kommer sitta ensam i min studio och gråta när det är slut...


Lafayette Gallerian


Shoe heaven


Lafayette Gallerian

3:e September

Jag hade rätt, det var INTE kul att vakna imorse och nu är jag ganska död..Det tar på krafterna att ta hand om barn en hel dag! Fast det gick rätt så bra. Fick ju hjälp av mormorn, så det var verkligen skönt.
På morgonen åkte jag och mamman med Tess till dagis, sedan gick jag hem och tog hand om Josephine. Det var lugnt på morgonen faktist, jag drack kaffe och hon satt och ritade. Mormorn kom runt 11, och vi gick till Picard (en affär där dom bara säljer fryst mat) och handlade. Gick hem, åt lunch, kollade på film (How To Train Your Dragon på franska, den var grym ändå),  lekte lite, och så var det kl 16 och dags att hämta Tess från dagis! Hon var mest lycklig att se mormorn. Hoppas hon blir så lycklig när jag ska hämta henne ensam på torsdag.. Hemvägen var lite jobbig, Josephine blev trött på att gå så hon fick åka i vagnen och mormorn fick gå med/ bära Tess.
När vi var hemma igen blev det lek, bad och middag. Och nu är jag ledig för kvällen!! Phew!
Har även fixat metro kort nu, så jag kan åka hur mycket metro jag vill! :D

Jo kom nyss och frågade vad jag gjorde. En blogg sa jag. Hon undrade vad det var, så jag visade bloggen med bilden på henne. "Men det är ju jag!!!!! Hur gjorde du så??!!". Haha :P






Söndag 2:a

Imorse blev det Le Chat Botté (Puss in Boots) i Jardin du Shakepear med familjen och några vänner till dom. Bestämde mig för att gå dit medan dom tog bilen (tar ungefär 20 min om man går fort). Gick igenom Bois de Boulogne, har aldrig sett så många ute och springa på samma ställe! Måste vara det bästa stället för en joggingtur. Teatern var ganska rolig, trots att jag inte fattade så mycket.
Senare tog jag metron till Marais området (nära Notre Dame) och träffade Maria och fyra andra trevliga au-pairer (vi börjar bli rätt så många!). Vandrade runt lite men dom flesta affärerna är stängda på söndagar, så vi gick vidare till Notre Dame. Nu tror jag att jag har sett dom störta turist attraktionerna! Efter det gick vi till ett Creperie och alla åt crepes förutom mig, jag tog en våffla med nutella. Huuurrr god som hälst men inte bra.. Den här veckan ska jag skärpa mig!! ...
Imorn börjar det riktiga jobbet. Tess ska till dagis, går härifrån kl 8 på morgonen... Sen ska jag ta hand om Josephine hela dagen för hon börjar inte skolan först än på torsdag. Men det känns skönt att få lite rutiner faktiskt! fast det gör det nog inte imorgonbitti när mitt larm går..

Här utspelades teatern.




Notre Dame




Lördag 1:a

Tror det är lugnt med choklad croissant ätandet ändå... 1 gång upp till för trapporna till min studio på sjätte våningen = brännda calorier för 1 croissant. Känns det som.
Var och träffade två till au-pairer idag, Elin och Ninna. Dom bor också ute i St- Germain en Laye området! Alla verkar bo därute.. (En förort lite väster om Paris. Tror jag). Vi fikade i parken vid Eiffel Tornet och tittade på turister och en människa klädd till gorilla som gick runt och skrämde folk.
Sedan tog vi metron till Montmartre området och satte oss på ett ställe utanför Sacre Coeur. Inte det bästa stället kanske (dyrt och turistigt), fast mackan var god! Sen gick vi in i lite godis affärer..
Nu har tjejerna kommit tillbaks också! Fick en kram av Josephine och Tess sa att jag är snäll. Så jag är nöjd! Vi gick en liten sväng till parken ikväll med mamman, och imorn blir det picknick och teater i Jardin du Shakespear.

Åhhh...har fått mitt franska SIM-kort nu men såklart ska det vara en massa krångel så att den inte funkar i min iphone..och jag köpte den inte med abonnemang ens..Kul... Ska gå till en Apple store iaf och se om dom kan göra nått.


Elin och Ninna


Choklad båt




RSS 2.0