Måndag 26:e

Nu har även lillsyrran varit här! Riktigt mysigt! :D Hon kom hit med Jennys lillsyrra Linn, så dom kunde gå runt och turista lite tillsammans när vi var i skolan. På Fredag tog vi det lugnt. Nicole hängde med mig för att hämta tjejerna i skolan. Jo var jätteblyg i början och vågade inte ens kolla på henne, men sen när Tess pratade med henne (skumt för hon brukar hata alla) satte Jo igång också. Gick ut på en bar i St Michel på kvällen där vi fick äckliga drinkar. Lördag blev shopping på Rue Rivoli och Les Halles, en sväng i Galleries Lafayette där vi kollade på deras julutställning och dyra saker. På kvällen gick vi ut på Vip Room. Söndag blev Sacre Coeur, Moulin Rouge och boulangerie med goda bakelser i Montmartre. Måndag shoppade dom medan jag och Jenny var i skolan, och sen träffade vi dom för lunch. Nicole gick med mig för att hämta tjejerna igen och vi gick till parken. Allt som allt, en riktigt rolig helg!


Me, nanny and grandad on Champs Elysees!

Me and Nicole at Galleries Lafayette

(From left to right) Me, Linn, Jenny and Nicole at Sacre Coeur

Linn and Nicole at Moulin Rouge
The kids loved her. "Nicooooole!! Nicooole look!!!" "When is Nicole coming back?" "Is Nicole going to work with you?" "Why does Nicole have to go home?", blablabla... I obviously wasn't as exiting anymore..

Onsdag 21:a

Hade barnen hela dagen idag, som vanligt på onsdagar. Vi bakade scones med choklad och russin imorse, och dom blev jättegoda... Går sådär med min plan att äta nyttigt... Aja, Tess är värre. Största chokladmonstret någonsin. Tur att hon har någon som finns och säger till henne att inte äta hela tiden bara.
Jag och Klara gick på bio måndag kväll. Jaa, vi var ju tvungna att se sista Twilight filmen! Den var bra :D Fast det var ganska tomt i biosalen...



Nanny och grandad are here now! So yesterday after work I met them at their hotel and we went to a nice restaurant. This was nannys "small salad" because she wasn't hungry. And me and grandad got a whole pile of food plus a whole camembert cheese each. Not complaining though, its was verrrry tasty!

Måndag 19:e

Idag är det min 3-månads-dag här i la France. Känns mer som ett år... Fast på ett bra sätt. Märker att språket börjar bli bättre. Idag på min franska lektion skulle vi sitta i grupper och snacka, och det gick verkligen att föra en hel conversation med varandra. Och jag börjar fatta vad Jo säger när hon berättar om sin dag i skolan eller sin helg, så nu slipper jag stå där och säga "aha!" och "oui" utan att fatta nånting. Så någonting är det ju som funkar!!
Känns även som man börjar känna staden bättre, och jag älskar den. Men blir irriterad på mycket av folket där jag bor. Jag bor i ett rikt område, så man ser många gamla botox kärringar med märkeskläder som ser ner på en överallt. Och folk har verkligen inget emot att säga exact som dom tycker. Någon man inte ens känner kan stanna en på gatan och säga åt en att ta på barnen mer kläder. Jag klär på dom bra, så ni vet, men det har väl inte med någon random gammal tant på gatan med att göra! Kanske om dom sprang runt näck. Men jaa, då hade jag nog fått sparken längesen. Det känns verkligen som dom säger så bara för att trycka ner en.
I fredags skulle jag, Jenny, Emma och en till svensk tjej testa på nattclubben le Cab. Fast det var stängt så vi åkte till VIP Room. Inte så mycket folk där, så vi drog till en club som heter 67 på Champs Elysees. Där var det inte heller så kul (kanske var vi som var på dåligt humör), så vi träffade ägaren som också äger Palais Maillot, och han skulle åka dit så vi fick åka med. Vi hamnar jämt på Palais Maillot. Nu räcker det!
Söndag träffade jag en svensk au-pair som heter Julia, så vi tog en fika på Starbucks (en jättegod jul-choklad dricka), och åkte sedan till julmarknaden som precis har öppnat vid Champs Elysees. Det var jättemysigt, men väääldigt mycket folk.
Juste! Var även ut och sprang igår och idag! Jag och Jenny (från USA) har bestämt oss att sätta igång med det. Får se hur länge det håller denna gången.


Christmas market



I don't think the french have got the right idea about mooses...they don't have wings on their heads...

They have the right idea about sausages though. So tasty!

In the Renault store on Champs Elysees

Torsdag 15:e

Nu har tjejerna börjat skolan igen så allt är tillbaka till vardagen. Ibland är vi i parken efter skolan, men börjar bli rätt så kallt och jag har ingen vinterjacka så försöker hitta på saker att göra inomhus med dom. Idag målade vi pasta som vi ska göra pasta-halsband av. Fast jag satt mest och försökte hindra Tess från att kladda ner allt med målafärg. Svår uppgift.
På tal om pasta har jag och Klara hittat ett mysigt litet lunch ställe med billiga pasta rätter och goda bakelser där vi säkert kommer spendera en hel del tid. Och det bästa är att det ligger här i 16:e, där allt vanligtvis är svindyrt!!
Förra veckan var vi på Marc Jacobs rea. Man var tvungen att ha en inbjudan, och Klara hade fått tag på två biljetter av sin värd familj så vi gick. Allt var dyrt ändå, och det fanns inget vi riktigt fastnade för (om vi gjorde det var plagget över 400 euro..), så blev att vi gick därifrån med ett par örhängen för 15euro var. Och mina färgade av sig grönt på mina öron så jag gillar inte Marc Jacobs har jag kommit fram till.


Painting pasta


Måndag 12:e

Fick besök av Viktor i helgen!! Vi gick runt och jag försökte släpa med honom på alla turist grejer som man måste göra när man är här. Tror vi hann med det mesta. Louvren, Tuileries, Eiffel Tornet, Sacre Coeur, Montmartre, Notre Dame, Champs Elysees, Arc de Triomphe, Moulin Rouge, Hard Rock Cafe Paris, äta sniglar och grodben, äta crepe au chocolat.. Det bästa var nog Moulin Rouge ändå. Det var så underhållande! Kändes lyxigt att sitta där i fin kläder och dricka champagne... Så tack Viktor för en skitkul helg!!!! :D
Här kommer bilder:


Louvre
Moulin Rouge



Frogs legs (tasted like chicken)

Snails

Tisdag 6:e

Amsterdam var kallt!! Vi var inte beredda på kylan och hade inte med oss tillräckligt med vinterkläder vilket var synd. Men annars var det skitkul! Hostellet (Bobs Youth Hostel) hade jättehärlig stämmning, hög fast skön musik, målningar och skumma saker på väggarna och en massa hippies överallt (såg dom ut som iaf). Det var inget lyx, inte så rent eller enorm frukost, men vi var nöjda. Så fick man gratis kaffe!
Vi gick till huset där Anne Frank gömde sig under kriget, vilket nu är ett museum. Man fick gå in genom hemliga dörren (en bokhylla) och gå igenom varje rum dom bodde i. Vi fick köa 2 timmar i kyla och regn för att komma in, så kände man sig inte så vidare glad efteråt. Men enligt mig var det värt det.
Vi gick även runt en hel del och tittade på staden. Så himla vacker stad! Fast skulle vilja åka tillbaks på våren eller sommaren så man slipper gå runt och frysa. Plus så kan man åka båt.
Det var även häftigt att se hur öppna dom är med cannabis. Första morgonen gick vi ut och inom sekunder kände vi weed-lukten från närmaste coffee-shop:en. I varje "souvenir" affär hade dom en massa godis med någon sorts cannabis i. I dom flesta coffe shops hade dom hash brownies, space cakes eller grejer att röka på. I en coffee shop var man till och med tvungen att köpa något att röka på även om man bara vela ha en kaffe, annars fick man gå därifrån.
Kom tillbaks 7 på morgonen måndag, och skulle börja jobba 8:30...var en aning trött. Jo fick titta på en film under dagen så att jag kunde få sova ett tag.
Idag hade jag också bara Jo (Tess är på dagis), så vi tog metron till Jardin du Luxembourg för det var fint väder och jag hade läst att det var en bra park för barn. Vilket stämde! Först gick vi och hyrde en mini båt som man kunde knuffa runt med en pinne i fontänen, 2,20euro för 30min. Sen käkade vi donken. Sen fick Jo rida ponny (3euro). Sen hyrde vi en båt igen för hon tyckte det var så kul. Sen var det dags att hämta Tess!


Amsterdam

Red Light District

Souvenir shop




Today at Jardin du Luxembourg with Jo


Jo went for a pony ride

Lördag 3:e

Tidsinställt inlägg! Är förhoppningsvis i Amsterdam och har askul kul. Här kommer lite gamla bilder:
(Som old pictures, because i'm in Amsterdam now):

Trocadero

Montmartre

Montmartre

Parc des Buttes Chaumont

Torsdag 1:a

Mamman hade ritat en karta åt mig av byggnaden av vilka dörrar vi kunde gå och knacka på, så igår blev det trick or treating! Den andra vi knackade på hos var en gammal dam. Hon bjöd in oss till vardagsrummet där hon hade dukat fram ett helt bord fullt med godis, och allt var för oss! Enligt familjen var det godis och choklad från några av Paris "finaste" butiker, och dom trodde att allt säkert hade kostat mer än 100 euro. Tjejerna blev rätt så lyckliga! Jag med eftersom jag fick ta med mig en hel påse hem, hehe :)
Senare blev det förfest/ fixning hos mig, sen till Emma, sen till Palais Maillot för hon hade fixat VIP bord igen och den här gången med gratis dricka (kollade på en flaska...det stod 250euro på den..). Det var halloween tema där, och många utklädda.
Nu ska jag packa för inatt tar vi bussen till Amsterdam!!! Så kanske ställer in några inlägg med gamla bilder eller nått, för vi blir borta till måndag.





An old lady had baught all of this specially for the girls when we went trick or treating


RSS 2.0