Tisdag 6:e

Amsterdam var kallt!! Vi var inte beredda på kylan och hade inte med oss tillräckligt med vinterkläder vilket var synd. Men annars var det skitkul! Hostellet (Bobs Youth Hostel) hade jättehärlig stämmning, hög fast skön musik, målningar och skumma saker på väggarna och en massa hippies överallt (såg dom ut som iaf). Det var inget lyx, inte så rent eller enorm frukost, men vi var nöjda. Så fick man gratis kaffe!
Vi gick till huset där Anne Frank gömde sig under kriget, vilket nu är ett museum. Man fick gå in genom hemliga dörren (en bokhylla) och gå igenom varje rum dom bodde i. Vi fick köa 2 timmar i kyla och regn för att komma in, så kände man sig inte så vidare glad efteråt. Men enligt mig var det värt det.
Vi gick även runt en hel del och tittade på staden. Så himla vacker stad! Fast skulle vilja åka tillbaks på våren eller sommaren så man slipper gå runt och frysa. Plus så kan man åka båt.
Det var även häftigt att se hur öppna dom är med cannabis. Första morgonen gick vi ut och inom sekunder kände vi weed-lukten från närmaste coffee-shop:en. I varje "souvenir" affär hade dom en massa godis med någon sorts cannabis i. I dom flesta coffe shops hade dom hash brownies, space cakes eller grejer att röka på. I en coffee shop var man till och med tvungen att köpa något att röka på även om man bara vela ha en kaffe, annars fick man gå därifrån.
Kom tillbaks 7 på morgonen måndag, och skulle börja jobba 8:30...var en aning trött. Jo fick titta på en film under dagen så att jag kunde få sova ett tag.
Idag hade jag också bara Jo (Tess är på dagis), så vi tog metron till Jardin du Luxembourg för det var fint väder och jag hade läst att det var en bra park för barn. Vilket stämde! Först gick vi och hyrde en mini båt som man kunde knuffa runt med en pinne i fontänen, 2,20euro för 30min. Sen käkade vi donken. Sen fick Jo rida ponny (3euro). Sen hyrde vi en båt igen för hon tyckte det var så kul. Sen var det dags att hämta Tess!


Amsterdam

Red Light District

Souvenir shop




Today at Jardin du Luxembourg with Jo


Jo went for a pony ride


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0